Bemutatkozik a BikeSafe BRM túra

BRM: A "Brevet Randonneurs Mondiaux" betűszó rövidítése. A BRM túrák nonstop kerékpáros teljesítménytúrák, melyek az Audax Club Parisien és a Les Randonneurs Mondiaux égisze alatt szerveznek több mint 40 országban. Az egyes túratávok a következők (zárójelben a szintidőkkel): BRM 200 (13,5 óra), BRM 300 (20 óra), BRM 400 (27 óra), BRM 600 (40 óra), BRM 1000 (75 óra), BRM 1200+ (minimum 90 óra).

A BRM teljesítménytúrák résztvevőit gyakran illetik a randonneur (ejtsd: randonnőr) jelzővel. De mit is jelent a randonnőrködés a valóságban? Saját határaink feszegetését? A komfortzónánk végletes és "végleges" elhagyását? Az éjszakai tekerés varázsát? Igen, ezeket mind, így együtt. Mindezeken túl és ezzel együtt is a BRM túrázás sokunk életét megváltoztatta. Az első BRM 200-ast sok esetben további túrák követték, egyre hosszabbak és egyre több. Ennek következtében a randonneur-ök között ma már az ultra versenyzők és a világvándorok is megtalálhatóak.


fotó: Szauer Regina, forrás: grandrandonneurs.hu
A BRM teljesítménytúrák központja Párizsban található. Helyi szervezeteik azonban több mint 40 országban megtalálhatóak az USÁ-tól Magyarországon keresztül egészen Új-Zélandig. A BRM túrázás így tehát a "vájtfülűeknek" a teljesítménytúrázás egy olyan új földrajzi és időbeli horizontját jelenti, ahol a látóhatár egyre távolabbinak tűnik. BRM teljesítménytúrákat ugyanis a Jeges-tengertől a Negev-sivatagig, Közép-Ázsia félsivatagi területéig, Dél-Afrikáig, a kínai hegyekig egyre több helyen, és a globális jellegnek megfelelően az év minden hónapjában szerveznek.

BikeSafe BRM túra
Az esemény nem klasszikus, hivatalos BRM túra, "csak" egy kedvcsináló rövidebb távokon. Így tehát sem verseny, sem teljesítménytúra nem kíván lenni. Megszervezésével elsősorban a kirándulóknak, családoknak, baráti társaságoknak kívánunk kellemes időtöltést kínálni. Ennek megfelelően az ellenőrző állomások is a környék kiemelt látnivalóinál kerültek kijelölésre.



fotó: Szauer Regina, forrás: grandrandonneurs.hu